Tour de Fris

De Tour de Fris Podcast

De Tour de Fris Podcast

Leo van Gelderen

De tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende ’even’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we zijn echt onderweg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Om nu alle campings waar we aankomen met slingers te versieren, vinden we wat ver gaan. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen vanuit een berm of zijn tent dagelijks deze Tour de Fris Podcast.

Alle afleveringen

De allerlaatste Tour de Fris Podcast 2022

In deze laatste podcast van 2022 blikt voorzitter Marcel Lehnhardt terug op een geslaagde tiende jubileumuitgave. De jonge helden trapten tussen Berlijn en Hoogwoud ongeveer 800 kilometer weg. Daar zat een aantal meer dan pittige etappes tussen met lange hellingen die bedwongen moesten worden. En dat deden ze met verve. Hoewel er nu al weer diep wordt nagedacht over de startplaats van volgend jaar, staat nog niets vast. IJs en weder dienende is het wel zeker dat we ook volgend jaar terug zijn met deze Tour de Fris Podcast.  Ik ben Leo van Gelderen, maker van de podcast. Namens het bestuur van Tour de Fris wens ik u en de uwen een goed en gezond jaar toe.  

Mika, oftewel echte helden hoor je zelden

Dit is een ‘íngelaste’ Tour de Fris Podcast. Aan het woord komt misschien wel de grootste held van deze tiende Tour de Fris. Mika de Geus uit Winkel. Elke berghelling moest hij lossen maar Mika gaf niet op. Sterker hij weigerde af te stappen en vocht zich een weg omhoog. Daar wachtte steeds het applaus van de rest van de groep. Samen met zijn vriend Wes van Diepen uit Benningbroek wilde hij graag zijn verhaal kwijt. Dus bij deze.  

Dag 7: Rober Blankendaal, wat is hij niet….

Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we echt op weg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour de Fris! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Alleen, om nu alle de campings waar we aankomen met slingers te versieren….gaat wat ver. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen deze dagelijkse Tour de Fris Podcast waarmee wij samen met jullie thuis onze avonturen delen. Als het soms met wat hortjes en stootjes gaat, bedenk dan dat de Tour de Fris Podcast onderweg wordt gemaakt. Niet in een rustige studio maar vanuit een berm of mijn tent op de Tour de Fris campings.  

6e dag: De nieuwelingen Juuls en Lieke

Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we echt op weg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour de Fris! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Alleen, om nu alle de campings waar we aankomen met slingers te versieren….gaat wat ver. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen deze dagelijkse Tour de Fris Podcast waarmee wij samen met jullie thuis onze avonturen delen. Als het soms met wat horten en stootjes gaat, bedenk dan dat de Tour de Fris Podcast onderweg wordt gemaakt. Niet in een rustige studio maar vanuit een berm of mijn tent op de Tour de Fris campings. Vandaag donderdag 28 april fietsten we de vijfde etappe van Bielefeld naar camping Schuttorf in  de omgeving van Bentheim. Goed voor 120 pittige kilometers.   

Dag 5: Enzo en Bram, echte klimgeiten

Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten waDeze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we eindelijk op weg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour de Fris! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Alleen, om nu alle de campings waar we aankomen met slingers te versieren….gaat wat ver. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen deze dagelijkse Tour de Fris Podcast waarmee wij samen met jullie thuis onze avonturen delen. Als het soms met wat hortjes en stootjes gaat, bedenk dan dat de Tour de Fris Podcast onderweg wordt gemaakt. Niet in een rustige studio maar vanuit een berm of een tent op de campings onderweg.

Dag 4: Floortje en Linda, stille krachten in de Tour de Fris

Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we eindelijk op weg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour de Fris! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Alleen, om nu alle de campings waar we aankomen met slingers te versieren….gaat wat ver. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen deze dagelijkse Tour de Fris Podcast waarmee wij samen met jullie thuis onze avonturen delen. Als het soms met wat hortjes en stootjes gaat, bedenk dan dat de Tour de Fris Podcast onderweg wordt gemaakt. Niet in een rustige studio maar vanuit een berm of een tent op de campings onderweg.

Dag 3: Het venijn zit in de staart

Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we echt op weg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour de Fris! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Alleen, om nu alle de campings waar we aankomen met slingers te versieren….gaat wat ver. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen deze dagelijkse Tour de Fris Podcast waarmee wij samen met jullie thuis onze avonturen delen. Als het soms met wat hortjes en stootjes gaat, bedenk dan dat de Tour de Fris Podcast onderweg wordt gemaakt. Niet in een rustige studio maar vanuit een berm of mijn tent op de Tour de Fris campings.

De eerste etappe. We zijn onderweg!

De tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende ’even’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we zijn echt onderweg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Om nu alle campings waar we aankomen met slingers te versieren, vinden we wat ver gaan. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen vanuit een berm of zijn tent dagelijks deze Tour de Fris Podcast. Dat betekent dus improviseren. Het is als het verschil tussen een cd en een lp. De eerste klinkt perfect, de laatste heeft ook wel eens een charmante kraak. 

Dag 1: De aanloop naar de eerste etappe

Deze tiende Tour de Fris heeft door alle Corona-ellende  ’eventjes’ op zich laten wachten. Maar nu zijn we eindelijk op weg van Berlijn naar Hoogwoud. De tiende Tour de Fris! Dat mag je met recht een jubileum noemen. Alleen, om nu alle de campings waar we aankomen met slingers te versieren….gaat wat ver. In plaats daarvan maakt motorbegeleider en verslaggever Leo van Gelderen deze dagelijkse Tour de Fris Podcast waarmee wij samen met jullie thuis onze avonturen delen. Als het soms met wat hortjes en stootjes gaat, bedenk dan dat de Tour de Fris Podcast onderweg wordt gemaakt. Niet in een rustige studio maar vanuit een berm of mijn tent op de Tour de Fris campings. Vandaag leggen routesamensteller Arnoud Zuurbier en motorbegeleider en gids onderweg uit hoe een en ander in zijn werk gaat;